Smażalniki do pączków są ważnym elementem wyposażenia kuchni w restauracji, hotelu czy też cukierni. Taki sprzęt można wykorzystać do smażenia nie tylko pączków, ale także innych produktów np. frytek i ryb. Ważne jest jednak wybranie odpowiedniego modelu. Sprawdź, na co warto zwrócić uwagę podczas zakupu smażalnika do pączków.
Rozmiar sprzętu
Efektowne urządzenie w wersji XXL bez wątpienia przyciąga uwagę i pozwala na przygotowanie jednorazowo większych ilości jedzenia. Niekoniecznie jednak sprawdzi się w mniejszej kuchni. Warto pamiętać, że podczas przyrządzania dań ważna jest możliwość swobodnego przemieszczania się po kuchni. Smażalniki do pączków ze strony https://ibis.net.pl/product/smazalniki-do-paczkow/ mają dość uniwersalny rozmiar i powinny zmieścić się w niemal każdej kuchni.
Wyposażenie
Niezmiernie ważną kwestią podczas wyboru smażalnika jest również wyposażenie wchodzące w skład zestawu. Praktyczne elementy mogą znacząco ułatwić pracę w kuchni. Przykładowo modele ze sklepu online Ibis mają m.in. dwa sita, półki pod podstawą i ociekacze pełniące jednocześnie funkcję pokrywy. Z kolei wbudowany termostat bezpieczeństwa chroni przed nadmiernym nagrzaniem sprzętu.
Energooszczędność
W przypadku prowadzenia biznesu w branży gastronomicznej możliwość obniżenia rachunków za prąd zawsze jest mile widziana. Nowoczesne smażalniki do pączków mogą mieć przykładowo wysokiej jakości izolację misy. Takie rozwiązanie pozwala na utrzymanie wysokiej temperatury oleju przy możliwie jak najmniejszym zużyciu energii elektrycznej.